Zelfzorg Ondersteund in Samen Sterk

Samen Sterk is een televisieprogramma waarin presentatrices Dian Biemans en Angela van den Broek laten zien hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan. Of het nou gaat om gezinsbegeleiding, langer thuis blijven wonen, ICT oplossingen of onderzoeken; door samen naar oplossingen en antwoorden te zoeken, kunnen we er samen voor zorgen dat we de toekomst sterker tegemoet treden. Niemand hoeft dit alleen te doen en voor iedereen is er een oplossing mogelijk. In seizoen 1 van Samen Sterk komen Angela, Eugen en Pieter namens Zelfzorg Ondersteund aan het woord.

Patiënten verenigingen, vertegenwoordigers van zorgverleners en bijna alle zorgverzekeraars gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat patiënten hun gezondheid kunnen verbeteren. Angela de Rooij is diabetes patiënt en maakt gebruik van Zelfzorg Ondersteund. Zelfzorg Ondersteund helpt zorgverleners en patiënten, zoals Angela, stappen te nemen om de regie in eigen hand te krijgen. Presentatrice Dian Biemans gaat bij haar langs om te horen hoe haar dit bevalt.

Angela: “Vroeger zag ik mijn huisarts vier keer per jaar. Nu zie ik hem één keer per jaar, en de rest gaat via een patiënten portaal. En dat gaat prima: als ik een vraag heb stel ik die via het portaal.”