Wandelen is behandelen: start Nationale Diabetes Challenge 2018

Wandelen is behandelen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Diabetes Challenge, waar in 2017 ruim 3000 mensen met diabetes aan deelnamen. Daarom sluiten steeds meer zorg- en sportprofessionals zich aan bij de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation. Samen zetten ze zich in om de kwaliteit van leven van duizenden mensen met diabetes te verbeteren.

Ook in 2018 wordt de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd. Vanaf vandaag kunnen praktijkondersteuners, wandelcoaches, fysiotherapeuten, huisartsen en alle andere geïnteresseerden een lokale challenge aanmelden. Want wandelen is een simpel, goedkoop en doeltreffend medicijn tegen diabetes. En het is nog leuk ook, zegt André de Kievit, die al 2 jaar meeloopt.

Landelijke informatie-bijeenkomsten

Deze winter helpt de Bas van de Goor Foundation zorgverleners en beweegcoaches met het opzetten van lokale challenges. In het voorjaar van 2018 starten de wandelingen en wordt met een groep getraind voor een finale van 26 tot en met 29 september. In januari organiseert de Bas van de Goor Foundation verspreid door het land zes informatiebijeenkomsten, waar meer informatie wordt gegeven over het opzetten van een lokale challenge en op welke manier de Bas van de Goor Foundation kan ondersteunen. Bovendien zijn de bijeenkomsten meteen goed voor accreditatiepunten voor de meeste zorgprofessionals uit de eerstelijnszorg met een BIG registratie. Locaties, data en het inschrijfformulier zijn hier te vinden.

Wat komt er bij kijken?

Benieuwd wat er komt kijken bij de organisatie van de Nationale Diabetes Challenge? Bekijk hier er ervaringen van een wandelaar, praktijkondersteuner, huisarts en buurtsportcoach:

“Wat wij voor patiënten doen – de ondersteuning en motivatie – dat doet de Bas van de Goor Foundation voor ons bij het organiseren van een lokale challenge. Praktische zaken zoals loopschema’s maken, publiciteit en flyers maken werden ons uit handen genomen door de Bas van de Goor Foundation”, vertelt Henny Otten, praktijkondersteuner bij Medisch Centrum Molenzoom in Houten.

Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl voor meer informatie of om direct een lokale challenge aan te melden. Bekijk hier de resultaten van het onderzoek onder deelnemers met diabetes type 2.