Fitbit stappenteller: ook dat is eHealth

Van 20 t/m 26 januari: eHealth week 2018

Van 20 tot en met 26 januari 2018 vindt in Nederland de tweede eHealth week plaats, een week die in het teken staan van digitale zorg en nieuwe toepassingen voor patiënten, zorgverleners en zorgorganisaties. In heel Nederland vinden er innovatielabs, workshops, open dagen, demonstraties en webinars plaats. Ook Zelfzorg Ondersteund organiseert – in samenwerking met zorggroep PoZoB – een event (invitational) tijdens de eHealth week.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle activiteiten tijdens de eHealth week 2018. Met de diverse zoekitems kunt u gemakkelijk de voor u interessante activiteiten selecteren. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving organiseren de eHealth week. Samen met partners willen zij zoveel mogelijk Nederlanders met eHealth in contact brengen.

Praktijkbezoek

In samenwerking met zorggroep PoZoB en huisartsenpraktijk Van Kerkhoven en Van de Ven organiseert ZO! op 22 januari een praktijkbezoek, waarbij eHealth het centrale thema is. Huisartsen en patiënten van deze praktijk vertellen over de meerwaarde van digitale zorg en het belang van informatie-uitwisseling, volgens de MedMij standaarden. Tijdens dit praktijkbezoek zal secretaris-Generaal Eric Gerritsen aanwezig zijn. Het is een evenement op uitnodiging. Meer informatie via info@zelfzorgondersteund.nl.

Samen Beter Live in Lombok

Nog een tip tijdens de eHealth week: Samen Beter (werken aan vitale wijken) organiseert op donderdag 23 januari Samen Beter live in Lombok. SamenBeter is een paraplu voor organisaties en individuen die méér mensen gezond en vitaal willen houden. Dat is de ambitie van SamenBeter, waar ook het Institute of Positive Health (iPH), de coöperatie Zelfzorg Ondersteund, MedMij en de Nieuwe GGZ bij aangesloten zijn. Hier vindt u meer informatie over aanmelden voor de bijeenkomst op 23 januari.