foto: Alex via Flickr (flickr.com/photos/moyasportslog/)

Symposium Dokter & Bewegen: Gezonde wijkaanpak

Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsvragen waar de oplossing binnen het sociaal domein of leefstijladvisering ligt. De huisarts heeft een belangrijke aanjaagfunctie om initiatieven in de wijk op gang te brengen en eerstelijns-partijen te verbinden. Maar hoe pak je dat aan, en werk je samen met bijvoorbeeld welzijnswerkers, buurtsportcoaches, gemeente en GGD?

DAI Artsen is een professioneel en informeel netwerk van en voor artsen. DAI Artsen organiseert samen met huisartsen, medisch specialisten en een aantal lectoraten het symposium Dokter & Bewegen. Dit symposium vindt plaats op 17 april van 17.00 tot 21.30 uur in Amersfoort.

Van huisarts tot GZ-psycholoog

Hoe krijg je patiënten zover dat ze gezonder gaan leven en meer gaan bewegen? Tijdens dit symposium vertellen zorgprofessionals (huisartsen, chirurg, GZ psycholoog, fysiotherapeut) hoe zij minder medicatie kunnen voorschrijven door mensen te motiveren tot bewegen, hoe belangrijk lichaamsbeweging is als het gaat om psychische klachten en wordt er meer verteld over de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) en de voordelen van de gezonde wijk aanpak. Ook is er tijd voor het uitwisselen van kennis en ervaring.

Sprekers zijn onder andere huisarts Françoise Langens over een gezonde wijk, huisarts Femke van Gennip over bewegen als medicijn, Joost van Wijchen van het lectoraat Gezondheid & Bewegen HAN, chirurg Joep Teijink over bewegen en hart en vaatziekten, en GZ-psycholoog Bjarne Timonen over beweeginterventies als meerwaarde bij psychisch leed.

Netwerk van en voor artsen

DAI (Deskundigheidsbevordering Academy Inc) Artsen is een professioneel, informeel en vernieuwend netwerk van en voor artsen en artsen in opleiding. DAI wil artsen informeren, inspireren en faciliteren op het gebied van leefstijl. Inschrijven en meer informatie over dit symposium via www.dai-huisartsen.nl.