Han gezonde leefstijl

Symposium Connect! over moderne persoonsgerichte zorg

Op 12 december organiseert Zelfzorg Ondersteund hét symposium over moderne persoonsgerichte zorg: Connect. Met een sterk netwerk van experts op het gebied van eigen regie, eHealth en financiën zetten we flinke stappen om moderne persoonsgerichte zorg de normaalste zaak van de wereld te maken.

Tijdens het plenaire deel hoort u van landelijke partijen wat hun bijdrage gaat zijn aan moderne persoonsgerichte zorg én hoe die bijdrages met elkaar samenhangen. Deelnemende organisaties zijn NHG, DVN, CZ, InEen, Zilveren Kruis, NDF, Menzis, OPEN, VGZ, Patiëntenfederatie Nederland, De Friesland, Longfonds, ONVZ, Harteraad, PGO support en Medmij.

In de workshops ontvangt u kennis en tools die de afgelopen jaren door bovengenoemde landelijke partijen zijn ontwikkeld. Thema’s zijn onder meer de praktijk van digitale zorg, persoonsgerichte consulten, contracteren en financiering, en leefstijl wijkgericht samen aanpakken. Inschrijven en meer informatie vindt u via de event website op symposium-connect.nl.

De dag draait om de zeven succesfactoren van ondersteunde zelfzorg:

  1. De zorgverlener en patiënt werken samen
  2. Het zorgproces is wezenlijk anders
  3. Zijn omgeving helpt de patiënt bij eigen regie
  4. Zorg wordt betaald, niet-zorg doen anderen
  5. Huisartspraktijken krijgen de steun die nodig is
  6. Digitale middelen helpen de patiënt bij eigen regie
  7. Patiënt, zorgverlener én -verzekeraar trekken samen op