SanaCoach COPD eHealth

Huisartsenpraktijken Maastricht-Heuvelland gaan Sanacoach COPD inzetten

SanaCoach COPD helpt COPD-patiënten om de eigen gezondheidstoestand in de gaten te houden, met als doel om patienten meer betrokken te houden bij hun behandeling en gezondheid. Het programma is ontwikkeld door Sananet en is een van de goedgekeurde zelfzorgplatforms. In een pilot in de regio Maastricht-Heuvelland gaan vijf huisartsenpraktijken gedurende zes maanden ervaring opdoen met de Sanacoach COPD en het gebruik van de Ziektelastmeter.

“Om de paar weken vul ik in dat programma de zogeheten Ziektelast-meter in. Dat is een vragenlijst over mijn lichamelijke gezondheid en gemoedstoestand. Een dipje wordt op die manier inzichtelijk, maar ik zie ook als het weer beter met me gaat. Dat geeft me rust en zelfvertrouwen”, aldus Jer, COPD-patiënt en gebruiker van SanaCoach COPD.

Het gebruik van de Sanacoach COPD binnen de eerstelijns zorg in Maastricht-Heuvelland in het kader van zelfmanagement en persoonsgerichte zorg is vorige maand gestart. In deze pilot gaan vijf huisartsenpraktijken gedurende zes maanden ervaring opdoen met de Sanacoach COPD en het gebruik van de Ziektelastmeter. Ook Zelfzorg Ondersteund, ZIO (Zorg in Ontwikkeling), en de vakgroep huisartsgeneeskunde Maastricht (UM) zijn partners van de pilot.