Philips breidt eHealth aanbod voor mensen met chronische aandoeningen uit door overname van VitalHealth

Philips maakt de overname bekend van VitalHealth, aanbieder van eHealth-applicaties voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie en voor kwetsbare ouderen. De eHealth-applicaties van VitalHealth worden onder meer gebruikt als ketenzorg-systeem, en bieden (chronische) patiënten meer inzicht in hun gezondheid en de behandeling en status van hun chronische aandoening. Ook stelt het platform hen in staat om online met hun behandelaren en mantelzorgers te communiceren.

Daarnaast maakt VitalHealth het mogelijk om zorgverleners multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt, bijvoorbeeld in regionale zorgnetwerken. Verder levert VitalHealth analysefuncties voor inzichten in de totale patiëntpopulatie, om zo de effectiviteit van zorg aan te kunnen tonen. De toevoeging van VitalHealth’s oplossingen aan het Philips portfolio is een volgende stap voor Philips als aanbieder van geïntegreerde zorgoplossingen. Philips is als internationale technologie- en IT-leverancier actief in de tweede lijn, en versterkt door de overname van VitalHealth zijn positie in de eerstelijns zorg in Nederland en internationaal.

“Aanwezigheid in tweede lijn en eerstelijnszorg”

“Deze acquisitie helpt ons een totaalpakket van geïntegreerde oplossingen te leveren waarmee data makkelijker door de patiënt en de verschillende zorgverleners kunnen worden gebruikt ten behoeve van betere zorg voor chronisch zieken”, zegt Henk Valk, CEO Philips Benelux. “VitalHealth zal ons helpen om met een uitbreiding van digitale zorgoplossingen een bijdrage te leveren aan de transitie van een volume-gedreven naar een waardegedreven zorgsysteem. VitalHealth’s sterke positie in de eerstelijnszorg gecombineerd met onze aanwezigheid in de tweede lijn helpt ons bij het leveren van oplossingen voor volledig geïntegreerde regionale zorg.”