Kom verder

 

Kom Verder ambassadeurs zijn mensen met een chronische aandoening die zelf de regie hebben genomen (of willen gaan nemen) en hun gezondheid verbeterd hebben, ondersteund door hun familie of omgeving, andere ervaringsdeskundigen, zorgverleners of eHealth. Het zijn voorlopers, die anderen inspireren. Download hier de brochure over Kom Verder en de Kom Verder ambassadeurs.

“De zorgverlener weet hoe het lichaam werkt, wij als ervaringsdeskundigen weten hoe het voelt”

Kom Verder spel

 

Zelf doen, zelf je keuzes maken, zelf bepalen waar, wanneer en hoe je iets doet. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Niet meer zelfredzaam zijn gooit je leven op zijn kop en maakt je afhankelijk.
Bevorderen dat mensen zolang mogelijk zelfredzaam zijn is dan ook een kerndoelstelling van zorg verlenen. Maar het is ook een zeer complexe doelstelling, want zelfredzaamheid heeft vele kanten. Soms zeer praktische, zoals zelf naar het toilet kunnen, maar soms ook puur gevoelsmatige, zoals jezelf kunnen redden in een groep mensen.

 

In de coöperatie Zelfzorg Ondersteund werken vertegenwoordigers van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen om zelfredzaamheid een logisch en integraal onderdeel te maken in het leven voor iedereen met een (chronische) ziekte in Nederland. Het Kom Verder spel helpt om mensen te inspireren anders te gaan denken en handelen en is bedoeld voor patiënten, beleidsmakers, professionals, studenten, etc.

 

Het Kom Verder spel is ontwikkeld door de Stichting Voorlichters Gezondheid in samenwerking met Zelfzorg Ondersteund en de Kom Verder ambassadeurs. Download hier de brochure over het Kom Verder spel.

 

logo-voorlichters gezondheid

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Ellen Struijcken (e.struijcken@zelfzorgondersteund.nl / 06 – 43 26 70 40). De handout die bij het Kom Verder spel hoort vindt u hier als PDF en als Word-bestand.

 

Nieuwe ambassadeur?

 

Bent u patiënt? Heeft u de diagnose gehoord van een chronische aandoening, en zou u graag in contact willen komen met een van de Kom Verder ambassadeurs? Of wilt u zelf uw verhaal en ervaring delen als ervaringsdeskundige? Dan komen we graag met u in contact via info@zelfzorgondersteund.nl.