Een ander gesprek

 

Zoek je hulpmiddelen om in gesprek te gaan met je (huis)arts, verpleegkundige of zorgverlener? Deze websites helpen om duidelijk te maken wat voor jou echt belangrijk is. Samen met je zorgverlener kun je vervolgens beslissen welke afspraken jullie gezamenlijk maken of welk onderzoek of behandeling het beste bij je past.

3 goede vragen

 

Schrijf voor elke afspraak met je arts of andere zorgverlener je vragen op. Vertel wat je wensen zijn en hoe je situatie is zoals of je klachten hebt of dat je bijwerkingen hebt van medicijnen. Een goede hulp hierbij is het stellen van 3 goede vragen.

Beslis mee

 

Beslis mee: vraag welke mogelijkheden er zijn als het gaat om je gezondheid. Overleg met je zorgverlener over de voor- en nadelen van bepaalde keuzen in je behandeling. Kies wat het beste bij je leven en je doelen past. Je kunt hierbij de site begineengoedgesprek.nl gebruiken, een hulpmiddel dat de Patiëntenfederatie Nederland o.a. samen met Harteraad heeft ontwikkeld.

Wat er toe doet

 

De website Wat er toe doet is speciaal ontwikkeld voor mensen met een hartziekte, door Harteraad. Wat doet er toe in jouw leven, wat wil je eigenlijk met je gezondheid? Dat inzicht is waardevol. Voor jezelf en om te bespreken met naasten of je zorgverleners. Het draagt bij aan meer begrip, een beter gesprek en passende keuzes ten aanzien van je gezondheid.