Mijn Gezondheidsplatform Medicinfo

Overname Mijn GezondheidsPlatform door Promedico en Care2U

Softwareleveranciers voor de eerstelijnszorg Promedico en Care2U nemen het portaal Mijn GezondheidsPlatform over van Medicinfo. Mijn GezondheidsPlatform (MGP) is een online platform dat sinds 2011 zelfzorg van patiënten ondersteunt, en inmiddels 13.000 gebruikers heeft, meldt Promedico. Met de overname van MGP willen Promedico en Care2U verder groeien als softwareleveranciers die gezamenlijk werken aan een geïntegreerde, regionale oplossing voor de eerstelijnszorg.

Mijn Gezondheidsplatform staat op de lijst met goedgekeurde zelfzorgplatforms en voldoet aan het normenkader van Zelfzorg Ondersteund. In het platform zit zowel coaching bij één of meerdere chronische aandoeningen als begeleiding bij leefstijlverbetering. MGP was onderdeel van Medicinfo.

Michiel Boerkamp, directeur van Care2U, zegt over de overname van MGP: “Er wordt al jaren geroepen dat de patiënt centraal moet staan, maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Mijn GezondheidsPlatform betrekt de patiënt écht bij het behandelproces en een gezonde leefstijl en dat is onmisbaar in een regionale oplossing.”