Online kennissessie ‘ondersteunde zelfzorg: wie gaat dat betalen?’

Huisartsen moeten meer investeren in zelfzorg. Dit terwijl de (maatschappelijke) opbrengsten vooral naar andere stakeholders gaan. Dit blijkt uit de Social Return on Investment (SROI)-analyse van Zelfzorg Ondersteund (ZO!). Dit vraagt om een gesprek tussen de verschillende stakeholders over structurele financiering van ondersteunde zelfzorg.

Op 31 januari 2019 van 15.00-16.30 uur organiseren InEen en ZO! een online kennissessie om hierover met elkaar in gesprek te gaan. In de kennissessie zal Pim Ketelaar van Vital Innovators de belangrijkste resultaten en conclusies van de SROI-analyse toelichten. Vervolgens zullen we in de sessie ingaan op hoe partijen de resultaten van SROI-analyse kunnen gebruiken om (financiële) afspraken te maken voor de verdere implementatie van ondersteunde zelfzorg.

Kennissessies in 2019

Als aanvulling op bijeenkomsten organiseert Zelfzorg Ondersteund ook in 2019 een aantal online kennissessies. Deze kennissessies zijn laagdrempelig te volgen op de eigen PC, laptop of tablet. De insteek is vooral praktijkgericht, denk aan praktische tips of het omgaan met belemmeringen. Er is dan ook veel ruimte voor het inbreng van casuïstiek en het stellen van vragen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om ook collega’s uit te nodigen. Aanmelden en meer informatie bij Anneke Vass (a.vass@zelfzorgondersteund.nl).