webinar

Online kennissessie 19 maart: inzicht in het resultaat

In 2019 organiseren InEen en Zelfzorg Ondersteund! gezamenlijk online kennissessie om opgedane kennis en ervaringen rondom implementatie van persoonsgerichte zorg te delen. ‘Inzicht in het resultaat’ is het centrale thema van de kennissessie die op dinsdag 19 maart van 10.00-11.30 plaatsvindt.

In de praktijk zien we dat koplopers heel duidelijk de voordelen ervaren van persoonsgerichte zorg. Zij geven aan dat consulten effectiever zijn, er nieuwe inzichten ontstaan, dat patiënten gemotiveerder aan de slag gaan en dat het bijdraagt aan het eigen werkplezier. Maar niet iedereen ervaart dit effect. Ondanks de inspanning, ervaren sommige zorgverleners weinig verschil. Hoe kom je dan toch verder met een project?

Evalueren van resultaat

In de online kennissessie gaan we specifiek in op het evalueren van de verandering. Janneke de Groot (projectleider InEen) gaat in gesprek met Stephan Hermsen (consulent ZO!) over hoe je het lerend vermogen kunt benutten om het resultaat te verbeteren. We zullen ingaan op vragen als: hoe stel je de juiste doelen, welke evaluatiemethodieken kun je gebruiken, wat zijn geschikte veranderparameters en hoe benut je het resultaat om de volgende stap te zetten. We zullen daarnaast ingaan op een concreet praktijkvoorbeeld.

De online kennissessie is gericht op projectleiders, kwaliteitsmedewerkers, praktijkmanagers en zorgverleners uit eerstelijns zorgorganisaties die betrokken zijn bij projecten m.b.t. persoonsgerichte zorg. De online kennissessie is op 19 maart van 10.00-11.30 uur te volgen via Zoom. Aanmelden en meer informatie kunt u krijgen via Anneke Vass (a.vass@zelfzorgondersteund.nl). Een instructie voor het gebruik van Zoom volgt na aanmelden.