Kom Verder-ambassadeurs gaan mee naar ministerie

Sinds juni zijn ruim dertig Kom Verder ambassadeurs aan de slag om hun positieve ervaringen met zelfmanagement en ervaringsverhalen te delen met andere patiënten, zorgverleners en hun omgeving. De volgende bijeenkomst met deze Kom Verder-ambassadeurs staat gepland op woensdag 12 oktober.

Ook gaan ervaringsdeskundigen mee met Zelfzorg Ondersteund naar een aantal geplande bezoeken aan het ministerie van Volksgezondheid, waaronder een gesprek met secretaris-generaal Erik Gerritsen, in september.

Zelf aan de slag

Tijdens de kennissessie op 16 juni zetten dertig Kom Verder-ambassadeurs hun handtekening op het podium tijdens het drukbezochte congres van Zelfzorg Ondersteund. Ruim dertig mensen met een chronische aandoening die zelf succesvol aan hun gezondheid werken, gaan andere patiënten en zorgverleners activeren om ook aan de slag te gaan met ondersteunde zelfzorg.

Kom Verder-ambassadeur Betty Frankemölle vertelt: “Ik heb veel inspirerende verhalen gehoord, en vond het inspirerend om Bas van de Goor te ontmoeten. Fantastisch wat hij doet, hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij diabetes heeft en zet zich nu in voor een sportief leven met diabetes.”

Bijeenkomst 12 oktober

De volgende Kom Verder-bijeenkomst is op 12 oktober en wordt met veel enthousiasme ontvangen onder de ambassadeurs. De bijeenkomst vindt plaats in Utrecht en draait om erachter komen hoe we mensen met een chronische aandoening nog beter kunnen ondersteunen door middel van goede praktijkvoorbeelden. Mocht u ervaringsdeskundigen kennen die ook geïnteresseerd zijn, dan zijn zij van harte uitgenodigd om deel te nemen. Aanmelden kan via b.huizinga@zelfzorgondersteund.nl.