John Hoenen (Reos)

John Hoenen versterkt team consulenten Scan & plan

De coöperatie Zelfzorg Ondersteund startte in september 2015 met Scan & plan: een programma waarbij consulenten zorggroepen vrijblijvend helpen om daadwerkelijk een stap verder te zetten met zelfmanagement. Naast consulenten Anneke Vass, Nicole van Loy, Stephan Hermsen en Arthur Eyck is sinds kort ook John Hoenen, adviseur bij Reos, actief als consulent.

John Hoenen is consulent namens het landelijk netwerk van ROSsen. Als adviseur bij Reos begeleidt hij zorggroepen die zelfmanagement vaart willen geven en hij helpt bij het opzetten van inspirerende systemen om zorgkwaliteit te benchmarken. Hij is een ervaren zorgverbeteraar, die ervaring heeft met het begeleiden van visietrajecten in de zorg, implementatie van richtlijnen voor multidisciplinaire samenwerking en het benchmarken van zorgkwaliteit.

Hoenen werkte onder andere bij de concernstaf Kwaliteit en Veiligheid van het Radboudumc, waar hij de zorgkwaliteit van ziekenhuisafdelingen in kaart bracht en verbetertrajecten begeleidde, en bij het kenniscentrum van zorgverzekeraar Achmea. “Ik wil zorggebruikers graag vroegtijdig mee laten denken over zorginnovaties. Door hen in een vroeg stadium te betrekken worden doelen relevanter. Het zorgt voor resultaten die beter beklijven.”