Informatiebijeenkomsten voor Nationale Diabetes Challenge 2017

In 2016 bracht de Nationale Diabetes Challenge (NDC) verspreid over heel Nederland ruim 2.600 mensen in beweging. Uit onderzoek bleek dat de deelnemers na afloop meer verantwoordelijkheid voor hun gezondheid ervoeren, hier meer controle over hadden en dat zij hun zelfmanagement-vaardigheden beter vol kon houden, zelfs in tijden van stress.

Bij veel van de deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge resulteerde dat in een sterk verlaagd BMI, een verbeterd HbA1c en cholesterol. Kom Verder ambassadeur Corry mocht bijvoorbeeld stoppen met haar medicatie nadat ze begon met wandelen. De resultaten van het onderzoek zijn een goede motivatie voor de Bas van de Goor Foundation, de initiatiefnemer van de NDC, om in 2017 door te gaan.

Nationale Diabetes Challenge

Om mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge wordt aan zorgverleners gevraagd om één keer per week samen met hun patiënten te gaan wandelen. Het wandelevenement is in eerste instantie bedoeld voor mensen met diabetes, maar mensen zonder diabetes zijn ook van harte welkom. In 16 tot 20 weken trainen deelnemers en zorgprofessionals gezamenlijk voor een afsluitende vierdaagse. In de lokale organisatie kunnen zorgverleners zich laten ondersteunen door diverse (lokale) partners, zoals bijvoorbeeld de wandelbond of de sportservice van de gemeente. Daarbij neemt de Bas van de Goor Foundation u als zorgverlener zoveel mogelijk organisatie uit handen.

10.000 deelnemers

De NDC 2017 start net als vorig jaar met een aantal informatiebijeenkomsten voor zorgverleners en organisatoren van een lokale challenge. Tijdens deze bijeenkomsten legt de Bas van de Goor Foundation uit wat deelname voor u betekent en wat u van hen mag verwachten. De lessen uit 2016 worden daarbij natuurlijk meegenomen en BvdGF wil alles nog efficiënter organiseren in de voorbereiding en uitvoering van het lokale evenement. Uiteindelijk moet dat resulteren in minder tijdsinvestering en meer deelnemers dan afgelopen jaar. De doelstelling voor 2017 is minimaal 5.000 deelnemers, maar de ambitie van de stichting is 10.000 deelnemers!

Bijeenkomsten

Voor januari en (begin) februari 2017 zijn er een aantal informatiebijeenkomsten verspreid over Nederland gepland waarin de Bas van de Goor Foundation geïnteresseerden bijpraat over de plannen.

  • 19 januari 2017: Philips Stadion, Eindhoven
  • 26 januari 2017: Sportstad Heerenveen
  • 27 januari 2017: Van der Valk Hotel, Ridderkerk
  • 2 februari 2017: Sportcentrum Papendal, Arnhem
  • 3 februari 2017: Amsterdam Arena
Voor iedere bijeenkomst is het programma als volgt:
  • 14.30 uur Inloop
  • 15.00 uur Presentatie NDC 2017
  • 15.45 uur Pauze/brainstorm
  • 16.15 uur Vervolg presentatie NDC 2017
  • 17.00 uur Afsluiting
Inschrijven voor de informatiebijeenkomsten kan op www.bvdgf.org/ndc2017.