Finish van het NDC Festival 2018 (foto: Ronald Hoogendoorn)

Zonnige finale van Nationale Diabetes Challenge 2018

Niet eerder waren er zoveel deelnemers, zoveel artikelen in lokale kranten en zoveel leuke reacties op social media, constateert de Bas van de Goor Foundation tevreden. Op 29 september 2018 werd de finale van de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. En niet eerder waren er ‘zoveel blije gezichten aan de finish en zo’n zonnige finale’: meer dan 4000 mensen liepen mee op de finaledag.

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) organiseerde de finale van het landelijke wandelevenement dit jaar in samenwerking met Nationale Sportweek en het NOC*NSF. André Feenstra, ambassadeur van de BvdGF was op vrijdagavond met een fakkel vanaf Nationaal Sportcentrum Papendal vertrokken en wandelde de hele nacht op weg naar het Olympisch Stadion. Daar werd hij bij binnenkomst vergezeld door een aantal deelnemers met bijzondere verhalen, waaronder de oudste deelnemer van de NDC 2018, en Hester en Cees, twee zorgprofessionals die ooit het fundament van de Diabetes Challenge hebben gelegd in Nijkerk.

Na een laatste ronde over de atletiekbaan stak André samen met Bas het ‘Olympisch vuur’ aan, en gingen de deelnemers van start voor hun slotafstand van 5, 10, 15 of 20 km in Amsterdam. Na afloop was er de gehele dag een feestelijk programma in het stadion.

5 kilometer met rollator

Schaatser Annamarie Thomas, rolstoelbasketballer Barbara van Bergen, Olga Commandeur en natuurlijk ex-Olympisch volleyballer en naamgever van de stichting, Bas van de Goor, reikten met een groep enthousiaste vrijwilligers de medailles uit bij de finish. Bij veel deelnemers volgden tranen van blijdschap en trots aan de finish, enthousiaste verhalen over de mooie route, en dankbare woorden over steun en motivatie van betrokken zorgprofessionals, die lokaal een challenge gestart zijn op ruim 200 plekken in Nederland. Een deelneemster uit Breda vertelde dat zij een paar maanden geleden geen 200 meter aan een stuk kon lopen, en nu vijf kilometer had volbracht, met rollator.

Start inschrijving voor 2019

1 december opent de inschrijving voor zorg- en sportprofessionals voor de NDC 2019. Wilt u zich opgeven of meer informatie? Kijk op nationalediabeteschallenge.nl of neem contact op met Jeroen Flim.