30 september: finale Nationale Diabetes Challenge

Op ruim 165 locaties in Nederland komen mensen met diabetes – en iedereen die zich wil aansluiten – wekelijks in beweging.  Zij doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2017 en sluiten zich aan bij een lokale wandelgroep vanuit de huisartsenpraktijk, het gezondheidscentrum, de fysiotherapeut of sluiten aan bij collega’s, kennissen of buren. Als feestelijke afsluiting vindt op 30 september op Sportcentrum Papendal het Nationale Diabetes Challenge Festival plaats. Hét festival voor iedereen met diabetes.

Deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge lopen er hun finale. Zij hebben afgelopen maanden getraind, samen met hun zorgverleners, om vier dagen achtereen een afstand te kunnen wandelen. Wie niet aan de Nationale Diabetes Challenge heeft deelgenomen is ook van harte welkom om 5, 10, 15 of 20 kilometer te wandelen, of alleen het festivalterrein te bezoeken. Mensen met diabetes en professionals uit de diabeteszorg en het sport- en beweegdomein vinden er informatie en inspiratie om samen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te werken.

Ook nieuwsgierig naar het succes van de NDC? Sla dan een bezoek aan deze feestelijke dag niet over en ervaar zelf wat de Nationale Diabetes Challenge met mensen doet! Bekijk hier alle informatie over het festival.