Nationale Diabetes Challenge 2018

Feestelijke afsluiting Nationale Diabetes Challenge: 29 september Olympisch Stadion

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een nationaal wandel-evenement waar dit jaar ruim 4500 mensen met diabetes type 2 samen met hun zorgverleners aan mee doen. De Nationale Diabetes Challenge is niet alleen een laagdrempelige manier om te bewegen, maar ook een gelegenheid om ervaringen te delen en kennis op te doen over diabetes en sport en bewegen, merken de deelnemers. Op zaterdag 29 september 2018 vindt het NDC Festival plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Op ruim 204 locaties in Nederland liepen deelnemers de afgelopen vijf maanden samen met hun huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut en buurtsportcoach. Ruim 4.500 mensen met diabetes type 2 komen zaterdag 29 september samen om de NDC af te sluiten, samen met hun zorgverleners. Het NDC Festival is niet alleen bedoeld voor de deelnemers en zorgprofessionals die hebben deelgenomen aan de Nationale Diabetes Challenge, maar ook interessant voor:

  • alle mensen met diabetes;
  • alle zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns (diabetes)zorg;
  • alle sport- en beweegcoaches met interesse voor chronische zorg;
  • voor gasten, supporters, familieleden en geïnteresseerden.

Nationale Diabetes Challenge 2018

Samen met Nationale Sportweek

Het NDC Festival 2018 vindt plaats op zaterdag 29 september 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam, van 09.30 tot en met 17.30 uur, en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nationale Sportweek. Twee evenementen die als doel hebben om heel Nederland door middel van sport en beweging vitaler, vrolijker en gezonder te maken. Meer informatie over de Nationale Diabetes Challenge en het festival via www.nationalediabeteschallenge.nl.