Ervaringen met zelfzorg en gezondheid gebundeld in boekje

Ervaringen delen. Dat hebben we gedaan tijdens de kennissessie van Zelfzorg Ondersteund in maart 2017. Huisartsen, praktijkondersteuners, mensen met een chronische aandoening en zorgverzekeraars vertelden hun verhaal. En voorlopers op het gebied van zelfzorg deelden hun kennis. Zoals experts op het terrein van Positieve Gezondheid, de leefstijl Coach, vertegenwoordigers van de Nationale Diabetes Challenge, Stichting Voeding Leeft, Prisma, Herstelcirkel in de wijk, Stichting Voorlichters Gezondheid, eHealth en actieve zorggroepen.

De ervaringen en discussies tijdens deze kennissessie zijn nu gebundeld in een boekje (PDF). Dit boekje geeft een indruk van de vele resultaten die er liggen. Bovendien verwijst het naar achtergrondinformatie op onze website en die van samenwerkende partijen. Kennis delen en continu verdiepen: op deze manier komen we samen verder.

Het kan anders

Dat het echt anders kan, blijkt uit de ervaringen die we de afgelopen drie jaar hebben opgedaan en uit de resultaten die partijen behaalden. Hun aanpak bleek effectief: er verandert veel door bij de zorg aan mensen met een chronische aandoening niet alleen symptomen te bestrijden met bijvoorbeeld medicatie, maar hen ook te ondersteunen om het gezondste uit zichzelf naar boven te halen, bijvoorbeeld door leefstijl veranderingen.

Het boekje van de kennissessie is ook in hardcopy op te vragen bij Brenda Huizinga, Zelfzorg Ondersteund (b.huizinga@zelfzorgondersteund.nl).