eHealth week 2019: ruim 200 activiteiten in Nederland

Met digitale ondersteuning in de zorg (eHealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met een zorgverlener, online een recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van de baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat eHealth voor hen kan betekenen, concluderen het ministerie van Volksgezondheid en ECP.

Daarom organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de landelijke eHealth week: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met eHealth in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Ruim 200 activiteiten

Ieder jaar groeit de eHealth week. Partners kunnen bijeenkomsten organiseren en aanmelden via de website eHealthweek.net, waar op dit moment al ruim 200 activiteiten bekend zijn. Van informatie-markt voor zorgverleners en patiënten tot workshops, lezingen en proeftuinen. Bekijk welke activiteiten er op dit moment al in de week plaatsvinden, ter inspiratie of wellicht voor een mogelijke samenwerking, op eHealthweek.net.

eHealth voor chronisch zieken

Ook voor mensen met een chronische aandoening kan digitale zorg een welkome aanvulling zijn op hun behandeling. Sinds zijn ziekenhuisopname en revalidatietraject in 2016 moet Jer Ponsen wennen aan een nieuwe manier van leven. Dertien jaar geleden kreeg hij de diagnose COPD, maar pas sinds kort begint hij echt de impact van de ziekte te ervaren. “Ineens moet ik hulp vragen omdat ik bepaalde dingen niet zelf meer kan doen. Ik wil dat nog helemaal niet: ik ben 72 en in mijn hoofd is alles nog goed.” Het zelfzorgplatform MijnCOPDonline helpt hem in dit proces. Op afstand kijkt zijn longverpleegkundige Sandy mee.