Alles is gezondheid jaarcongres 2019

De Gezonde Rekenkamer: gezondheid als verdienmodel

Binnen de ‘Gezonde Rekenkamer’ voerden verschillende partijen in 2019 samen de dialoog over gezondheid als leidend principe bij een verdienmodel. De Gezonde Rekenkamer is een gezamenlijk initiatief van NCVGZ , Institute for Positive Health, U CREATE, Zelfzorg Ondersteund, Games for Health Europe, Noaber Foundation en Alles is Gezondheid.

De opbrengsten en inzichten uit die terugkerende dialoog over gezondheid als verdienmodel zijn gebundeld in deze publicatie, die werd gepresenteerd tijdens het Symposium Connect! van Zelfzorg Ondersteund. In estafettevorm is op verschillende gezondheidscongressen in 2019 gekeken naar de scope van de uitdaging, leerpunten in andere sectoren, toepassing van design thinking en serious gaming, en de benodigde veranderingen in het (financiële) stelsel.

De reden voor de zoektocht is het maatschappelijk gezondheidspotentieel en de ‘onhoudbaarheid’ van het huidige zorgstelsel. Dat is gericht op het betalen van ziekte en zorg en niet op het belonen van gezond gedrag. Het ontbreekt in de maatschappij en de zorg aan (financiële) prikkels om vitaliteit te stimuleren bij mensen en organisaties, aldus de initiatiefnemers van de Gezonde Rekenkamer.

In 2020 wordt het werken aan Gezonde Rekenkamer voortgezet, in samenwerking met lokale initiatieven. Blijf op de hoogte via Alles is Gezondheid, of bekijk het Zeven-luik met de opbrengsten uit 2019.