Android smartphone app

App MyDiaMate: zelfhulp app voor mensen met diabetes

MyDiaMate is een zelfhulp app voor mensen met alle typen diabetes. De app richt zich op de ‘mentale’ kant van diabetes en biedt tips, informatie en oefeningen op het gebied van ontspanning, stemming en energie. De app-makers zoeken deelnemers voor het onderzoek naar de app MyDiaMate.

MyDiaMate-app is een ‘maatje’ bij het in balans komen met diabetes. Het helpt niet alleen met de regulatie van diabetes, maar versterkt ook de mentale veerkracht, vertelt prof. Frank J. Snoek van het Amsterdam UMC, bedenker van de app. De app biedt tips, informatie en oefeningen op het gebied van symptoomherkenning, ontspanning, slapen en energie, en de inhoud sluit aan bij de persoonlijke behoeften van de gebruiker. In 2016 werd MyDiaMate door het Diabetes Fonds uitgeroepen tot ‘het beste diabetes idee’, als app die kan helpen het leven met diabetes makkelijker te maken.

MyDiaMate is ontwikkeld door het team van Diabetes Mentaal Amsterdam UMC. De app wordt momenteel getest in een onderzoek, vertelt prof. Frank J. Snoek. “We zoeken nog meer mensen met diabetes die hun mentale fitheid willen verbeteren en mee willen doen aan het onderzoek. Daarvoor krijgen zij drie maanden toegang tot MyDiaMate via hun eigen smartphone. Deelnemers aan het onderzoek bepalen zelf hoe vaak, wanneer en van welke onderdelen van de app zij gebruik maken.”

Het onderzoek loopt van eind februari tot juli 2019. Onder de deelnemers die het onderzoek volledig hebben afgerond, worden 5 cadeaubonnen van 50 euro verloot. Kijk voor meer informatie in de flyer of mail naar mydiamate@vumc.nl.