Agenda

 

Hier vindt u een overzicht van relevante evenementen en activiteiten rondom thema’s als zelfmanagement, persoonsgerichte zorg en ondersteunde zelfzorg, zowel activiteiten van Zelfzorg Ondersteund als van partners uit ons netwerk.

Wilt u een relevante bijeenkomst laten opnemen in dit overzicht? Wij horen graag van u via info@zelfzorgondersteund.nl.

< 2019 >
April
«
»
Maa
Din
Woe
Don
Vrij
Zat
Zon
1
2
 • Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden
  09:00 -16:00
  02/04/19

  Pharos organiseert een netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden: op 2 april 2019 is de Alliantie Gezondheidsvaardigheden te gast bij partner Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zoals altijd zijn zowel partners als andere geïnteresseerden van harte welkom. Tijdens de netwerkbijeenkomst is er uiteraard ruim de gelegenheid om kennis te delen.

   

  Thema is laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden. Het programma wordt snel bekend gemaakt.

   

  Meer informatie

  • Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden
  • Locatie: Fontys Hogeschool, Eindhoven
  • Tijdstip: 9.00 tot 16.00 uur
  • Meer informatie: www.pharos.nl
 • Symposium NDF persoonsgerichte diabeteszorg: presentatie onderzoeksresultaten
  14:00 -17:00
  02/04/19

  Op dinsdag 2 april 2019 organiseert de NDF een middagsymposium over persoonsgerichte diabeteszorg. Binnen het innovatieproject NDF Personalized Diabetes Care (PDC) is het NDF-gespreksmodel ontwikkeld. Het gespreksmodel is inmiddels in de eerste en tweede lijn onderzocht. Bijna 1500 patiënten hebben deelgenomen aan twee jaargesprekken: de onderzoeksresultaten worden op 2 april gepresenteerd.

   

  Uitrol diabetesjaargesprek in de praktijk

  Maar hoe nu verder met deze onderzoeksresultaten? Hoe kunnen we ook echt met het diabetesjaargesprek aan de slag? In diverse workshops wordt ingegaan op de verdere uitrol van het diabetesjaargesprek. Want daar gaat het uiteindelijk om. Toepassing van het gespreksmodel in de spreekkamer tijdens het diabetesjaargesprek. En dat gaat niet vanzelf.

  Meer informatie

  • NDF Symposium Van onderzoek naar praktijk: aan de slag met het diabetesjaargesprek
  • Locatie: Akoesticum te Ede
  • Tijdstip: 14.00 tot 17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel
  • Meer informatie: diabetesfederatie.nl
3
4
5
 • Jaarcongres Arts en Leefstijl: de eerste 1000 dagen
  09:00 -16:00
  05/04/19

  Het Jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl in samenwerking met Voeding Leeft is de afgelopen acht jaar uitgegroeid tot het grootste landelijke podium voor artsen en zorgprofessionals over voeding en leefstijl.

   

  Op vrijdag 5 april organiseert Vereniging Arts en Leefstijl in het Beatrix Theater van de Jaarbeurs in Utrecht het congres ‘De eerste 1000 dagen: een goed begin is méér dan het halve werk’. Op het Jaarcongres 2019 staan thema’s centraal, zoals:

  • Wat weten we over het effect van voeding en leefstijl voor de conceptie, tijdens de zwangerschap en in de eerste twee levensjaren?
  • Wat zijn de laatste wetenschappelijke en praktijkinzichten uit de voortplantingsgeneeskunde, de verloskunde en de kindergeneeskunde?
  • Wat gaat het programma Kansrijke start van minister de Jonge betekenen en veranderen in gemeentes?
  • En wat betekent dit alles voor mijn patiënten en mijn dagelijks werk?

   

  Meer informatie en inschrijven via artsenleefstijl.nl. Lees hier een interview terug met spreker hoogleraar Tessa Roseboom.

6
7
8
9
10
11
 • Nederlands Congres Volksgezondheid
  09:00 -19:00
  11/04/19

  Op 11 april 2019 vindt hét congres voor de volksgezondheid plaats: het Nederlands Congres Volksgezondheid is al meer dan 15 jaar het toonaangevende congres op het gebied van de public health.

   

  Met de introductie van een ander concept (de invoering van tracks, één in plaats van twee dagen) is een nieuwe, succesvolle weg ingeslagen die in 2019 vervolg gaat krijgen. Werken & co-creëren, kennis delen en ontmoeting staan centraal. Geïnteresseerden in het congres kunnen zich alvast aanmelden, dit verplicht nog tot niets. Wel ontvang je als eerste een uitnodiging voor dit congres.

   

  Meer informatie

  • Nederlands Congres Volksgezondheid
  • Locatie: het congres vindt plaats in Media Plaza, onderdeel van de Jaarbeurs in Utrecht.
  • Tijdstip: 9.00 tot 19.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel
  • Meer informatie: ncvgz.nl
 • Bettery organiseert GG/ZZ scholing
  09:30 -16:30
  11/04/19

  Bettery organiseert in het voorjaar van 2019 een GG/ZZ scholing met open inschrijving. Het Bettery Institute leidt professionals in de zorg, bij gemeenten en in het sociale domein op volgens de visie: van ziekte en zorg (ZZ) naar gezondheid en gedrag (GG). Kijk voor meer informatie en inschrijving op: www.bettery.nl/openinschrijving

   

  Data

  De GG/ZZ scholing bestaat uit 2,5 dag:

  Dag 1: 11 april 9.30 tot 16.30
  Dag 2: 26 april 9.30 tot 16.30
  Laatste dagdeel: 24 juni 13.00 tot 17.00

   

  Locatie

  Overschiestraat 184A, 1062XK Amsterdam.

   

   

12
 • NHG Symposium: Huisarts en praktijkondersteuner-GGZ
  09:00 -17:00
  12/04/19

  De derde editie aan van het succesvolle PsyHAG symposium ‘Huisarts en POH-GGZ: Samen Sterker’ vindt plaats op 12 april 2019. Het enige landelijke symposium georganiseerd door en voor huisartsen en poh-ggz.

   

  In deze editie staat het verhaal van de patiënt centraal. Daarbij komen thema’s als klacht en context gericht werken, normaliseren, accepteren en waardevol leven aan bod. Kom uw kennis en vaardigheden vergroten. Laat u inspireren door ervaringsdeskundigen, vakbekwame workshopleiders en onze keynote speaker prof.dr. Ernst Bohlmeijer, hoogleraar, psycholoog en auteur van succesvolle boeken als Voluit Leven en het Handboek positieve psychologie.

   

  Meer informatie

  • Symposium Huisarts en POH-GGZ: Samen Sterker
  • Locatie: De Reehorst, Ede
  • Tijdstip: 9.30 tot 17.00 uur
  • Meer informatie: www.nhg.org
13
14
15
16
 • Netwerkbijeenkomst InEen: ‘Inzicht in de verandering’
  10:30 -15:30
  16/04/19

  Op 16 april organiseert InEen een netwerkbijeenkomst kwaliteit met als thema ‘Inzicht in de verandering’. Tussen 10.30-15.30 uur vindt de netwerkbijeenkomst kwaliteit plaats, in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Een mooie gelegenheid voor kwaliteitsmedewerkers, adviseurs en managers van huisartsenposten, gezondheidscentra, ROS’en en zorggroepen om elkaar te ontmoeten en bij te praten over actuele thema’s. We gaan dit keer met elkaar in gesprek over ‘inzicht in de verandering’.

   

  Veel leden zijn momenteel bezig met verandertrajecten. Het kan gaan om initiatieven op het gebied van kwaliteit, persoonsgerichte zorg of eHealth. Er is veel enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan, maar het resultaat is niet altijd eenduidig. Vaak zien we enthousiaste koplopers die duidelijke voordelen ervaren en anderen inspireren om ook aan de slag te gaan. Maar de aanpak is binnen elke organisatie net weer anders en ook de resultaten zijn niet hetzelfde.

   

  Hoe kunnen we dit soort veranderingen dan goed evalueren? Wat zijn realistische verwachtingen? En kunnen we eigenlijk wel sturen op het resultaat? Sprekers zijn onder andere Louis Overgoor, inhoudelijke directeur Bettery Institute, en Maria van den Muijsenbergh, bijzonder hoogleraar gezondheidsverschillen en integrale persoonsgerichte zorg, over omgaan met gezondheidsverschillen.

   

  Dit is een netwerkbijeenkomst voor genodigden. Meer informatie via InEen.

17
 • DAI Artsen organiseert Symposium Dokter & Bewegen
  17:00 -21:30
  17/04/19

  Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsvragen waar de oplossing binnen het sociaal domein of leefstijladvisering ligt. De huisarts heeft een belangrijke aanjaagfunctie om initiatieven in de wijk op gang te brengen en eerstelijns lijnspartijen te verbinden. Maar hoe pak je dat aan, en werk je samen met bijvoorbeeld welzijnswerkers, buurtsportcoaches, gemeente en GGD?

   

  DAI Artsen is een professioneel, informeel en vernieuwend netwerk van en voor artsen. DAI Artsen heeft samen met huisartsen, medisch specialisten en een aantal lectoraten het symposium Dokter & Bewegen ontwikkeld. Het symposium ‘Dokter & bewegen’ vindt plaats op 17 april van 17.00 tot 21.30 uur in Amersfoort.

   

  Netwerk van en voor artsen

  DAI (Deskundigheidsbevordering Academy Inc) Artsen is een professioneel, informeel en vernieuwend netwerk van en voor artsen en artsen in opleiding. DAI wil artsen informeren, inspireren en faciliteren op het gebied van leefstijl.

   

  Inschrijven en meer informatie over dit symposium via www.dai-huisartsen.nl.

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
mei
mei
mei
mei
mei