11 juli: bijeenkomst SamenBeter Live in Amsterdam

SamenBeter is een paraplu voor organisaties en individuen die méér mensen gezond en vitaal willen houden. Dat is de ambitie van SamenBeter, waar ook het Institute of Positive Health (iPH), de coöperatie Zelfzorg Ondersteund, MedMij en de Nieuwe GGZ bij aangesloten zijn. De organisaties delen het gezamenlijk doel om positieve gezondheid en eHealth steeds breder te laten landen. Daarom organiseert SamenBeter op 11 juli het SamenBeter Live event in Amsterdam.

Het beeld dat bij SamenBeter aan de muur hangt schetst een wijk waar 20.000 bewoners zelf het initiatief nemen en houden over hun eigen welzijn, zelf verantwoordelijk zijn, zelf keuzes maken ook waar het behandelingen betreft en waar op een geheel nieuwe manier de bekostiging wordt georganiseerd. Dit beeld bestaat nog nergens in Nederland. Wettelijk is het niet eens mogelijk. Maar er wordt wel geëxperimenteerd.

Kom op dinsdag 11 juli naar Sociëtieit Sexyland in Amsterdam waar we initiatieven in kaart gaan brengen, nieuwe buurten gaan opzetten, tools gaan ontwikkelen, gangmakers bij elkaar gaan zetten om een beweging op gang te brengen die rekening houdt met de context en het persoonlijk verhaal van elke patiënt.

De aanpak van SamenBeter Live event is Do It Yourself: neem je eigen eten, drinken mee of bied je aan als DJ, workshop of band. De organisatie zorgt voor een inspirerende locatie en dito mensen, en een barbeque en een food truck.

Wat? SamenBeter Live
Waar? Sociëtieit Sexyland in Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 11 juli van 14:00 tot 23:00